Så ska Jägersro bli Europas ledande hästcenter

Är det så här nya Jägersro kommer att välkomna sin publik i framtiden? Inte omöjligt menar banan som nu visar upp den här visionsbilden.


– Vi är i slutfasen av detaljplanarbetet med en del kompletteringar och har nu bestämt oss för att jobba med arkitektbyrån Krook & Tjäder som presenterat ett mycket spännande förslag, berättar Kent Öhlander som är VD på Jägersro.

Jägersro är Sveriges äldsta travbana och öppnade portarna 1907. Nu fortsätter omvandlingen för att bli ”Europas ledande hästcenter”.

– Det fanns så mycket som tilltalade mig så jag är väldigt nöjd. Vi vill skapa en levande hästby och en närhet till hästen som alltid ska vara i fokus. Jägersro ska vara en flexibel arena för både vardag och stora evenemang och med skånsk byggnadstradition i botten. Tävlingsbanan blir 1 400 meter lång, fortsätter Kent Öhlander, som hoppas att bygget kan starta 2022.

Om entrén verkligen blir som på bilden är ännu inte beslutat, men här är den tilltalande tanken att ta upp delar av banans logotyp i byggnadens uttryck: kronan över J:et i Jägersro.

Publicerad måndag 20 april 2020. kundtjanst@travsport.se