Tävlingsschemat för ponnytravet klart

Nu är alla ponnytävlingar som planerats för 2021 inlagda i sportsystemet och är sökbara på sportapp.travsport.se. Under 2021 kommer det att köras 102 heldagar med ponnytrav, en tydlig höjning från förra året. Då planerades det för 95 heldagar, varav 83 genomfördes. En förändring mot tidigare år är att det inte kommer att köras några insprängda lopp med ponny under stortravsdagar. Sportchef Petter Johansson kommenterar tävlingsschemat.


– Under 2021 kommer det inte köras några insprängda lopp på stortravets dagar. Det är ett beslut vi tagit utifrån att vi inte vet hur läget med corona-pandemin kommer att vara under nästa år. De travtävlingar som nu genomförs är strikta arbetsplatser där enbart de som har en arbetsuppgift får närvara. Då kan vi tyvärr inte blanda in vår ungdomssport under sådana dagar, säger Petter Johansson.

Finns det några fördelar med bara heldagar för ponny?
– Jag vill nog säga det. Under de här dagarna kommer hundra procent vara ponnyfokus och tävlingarna blir verkligen för alla våra duktiga aktiva inom ponnysporten. Det är klart att det kan vara spännande att få köra inför en storpublik, men med heldagar kan vi fokusera på att lyfta ponnysporten än mer.

Hur blir det med alla klassiska ponnystorlopp som Lilla Elitloppet?
– Alla storlopp, som Lilla Elitloppet, Kriteriet och Derbyt, kommer att köra under nästa år. Men med sina egna dagar.

Några övriga kommentarer till tävlingsschemat?
– Jag hoppas det kan visa sig finnas vissa fördelar med att köra fler heldagar än tidigare. I övrigt tycker jag det är ett bra schema med en lång säsong från mars till november med blandning geografiskt med tävlingar i norr, mellan och söder.

Här finns hela tävlingskalendern i Sportappen