Bättre ”Tävling” i Sportappen från alla plattformar

Från och med måndag eftermiddag kommer delar av Sportappen på travsport.se att vara responsiva. I klartext gäller det information och funktioner som ligger under rubriken Tävling, som nu blir nu betydligt enklare att navigera från alla plattformar.


Det innebär bland annat att en populär sida som Tävlingskalendern där man kan följa tävlingarna från anmälningar, via startlistor, banprogram och resultat anpassas efter till exempel mobilers och plattors format och inte som idag då allt utgår från att presenteras på en dataskärm.

– För tränarna tror jag det här kommer att upplevas som mycket mer användarvänligt. Det är väldigt många funktioner de använder vid anmälningar till tävlingarna som nu är responsiva. Det blir enklare för dem att jobba med mobilen, säger Tomas Fyhr, avdelningschef på marknad- och kommunikation.

Lättare att läsa tabeller

En utmaning har varit hur man ska presentera alla data som finns i olika tabeller på bästa sätt. Många tabeller är nu scrollbara i sidled så att man fortfarande kan jämföra värdena i tabellen. Vissa tabeller gör sig bäst i liggande format.

– Vi har fått många frågor kring varför inte Sportappen var responsiv från början, då resten av travsport.se var det. Därför känns det väldigt bra att vi nu kommit igång med att göra även denna del helt responsiv. Vi kommer fortlöpande utveckla hemsidan och nästa del som blir responsiv är Sök sportinfo.

Publicerad den 21 februari 2020. kundtjanst@travsport.se