Foto: Elliott Chouraqui, Scoopdyga

Davidson du Pont tog revansch i Prix de France

Precis som i Prix d’Amérique var de etta och tvåa i mål. Men i Prix de France var ordningsföljden den omvända. Davidson du Pont tog revansch på Face Time Bourbon när världens största medeldistanslopp avgjordes i Paris på söndagen.


Face Time Bourbon serverades på nytt ett fint lopp av svenska toppkusken Björn Goop och precis som i Prix d’Amérique levererade femåringen en furiös avslutning. Men den här gången löste det sig inte fullt lika perfekt in på upploppet och även om den Sebastien Guarato-tränade superhästen tog in många meter på undflyende Davidson du Pont blev segern säker för den sistnämnde.

Inledningsvis såg Björn Goop ut att ha vunnit positionskriget när han hittade andra par utvändigt bakom Davidson du Pont och Jean-Michel Bazire, men "Kungens av Vincennes" visade prov på sin taktiska briljans när han släppte fram Vitruvio jämsides i tredjespår innan han tog över ledningen av Uza Josselyn. På så sätt höll han Face Time Bourbon instängd i andraspår samtidigt som han kunde kontrollera loppet i spets.

Vid upploppets början fick Davidson du Pont full marschorder och stack undan till säker seger före häftigt spurtande Face Time Bourbon och Delia du Pommereux. Kilometertiden över 2 140 meter med autostart skrevs till 1.11,1 och loppets förstapris uppgick till strax över 1,6 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad söndag 9 februari 2020. kundtjanst@travsport.se