Foto: Maria Holmén, TR Bild

Goop rundade av med Prix d’Amérique-vinnaren

På lördagen rundade Björn Goop av vintermeetinget i Paris med superhästen Face Time Bourbon. Segern blev lekande lätt i Prix de Selection med nästan en miljon kronor i förstapris.


Franske tränaren Sebastien Guarato lär inte ångra att han lät Björn Goop bli förstekusk bakom Face Time Bourbon. Fem år gammal har hästen seglat upp som Frankrikes etta genom bland annat segern i Prix d’Amérique i januari.

Lördagens seger i Prix de Selection var Björn Goops tredje i ett grupp 1-lopp i vinter med hästen som tidigare även vunnit Criterium Continental. Face Time Bourbon var överlägsen i Prix de Selection och försvarade fjolårstiteln i loppet. Björn Goop körde omgående till täten och lät stjärnan rycka undan i början av upploppet.

Matthieu Abrivard såg ett tag ut att kunna bli närgången från rygg ledaren med Enino du Pommereux men det var aldrig någon fara på taket. Segertiden för Face Time Bourbon skrevs till 1.10,9 över 2 200 meter med voltstart. Förstapriset dryga 950 000 kronor.

Prix de Selection stänger traditionellt vintermeetinget i Paris. Nästa helg inleds den franska våren i travets Frankrike med storloppet Criterium de Vitesse i Nice.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad lördag 29 februari 2020. kundtjanst@travsport.se