Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Samarbete bakom flyttade storlopp

Samordning. Det är nyckelordet för 2-årstävlandet under 2020. Sveriges tre största lopp för de yngsta travarna krockar inte längre.


# 30 september: Final Breeders Course på Jägersro.
# 24 oktober: Svampen på Örebrotravet.
# 4 november: Uttagningar Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.
# 21 november: Final Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.

– Det har varit olyckligt när stora insatslopp kolliderat, nu har vi fått en bra lösning och det är väldigt glädjande, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport och utvecklar:

– Det här ger de ägare och tränare som vill satsa på de stora 2-åringsloppen helt nya möjligheter och jag hoppas och tror att det här kommer att få en positiv effekt på vår 2-åringssport.

Örebrotravet och Jägersro har tillsammans med Svensk Travsport tagit fram den här kalendern, naturligtvis är det inte någon 2-åring som kommer att starta i samtliga tre lopp men att sprida ut de stora löpen på det här sättet ger alla en fair chans att vara med och tävla om de riktigt stora pengarna.

– Det är viktigt att vi fått en bra, gemensam, planering och ett bra samarbete, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, som är "pappa" till två av finalerna.

Claes Broberg, vd och sportchef på Örebrotravet, håller med:

– Det känns bra att vi tillsammans lyckats göra en planering som möjliggör för tränarna att kunna matcha sina 2-åringar på bästa sätt. Nu finns det 2-åringslopp med fina prispengar hela hösten så tränarna kan välja vilket eller vilka lopp de vill starta i.

Bilden: Segraren i Svensk Uppfödningslöpning 2019 - Revelation.

Pressinformation från Jägersro och Örebrotravet

Publicerad den 19 februari 2020. kundtjanst@travsport.se