Foto: Foto: Riksdagen

Saila Quicklund ny i Svensk Travsports styrelse

På gårdagens fullmäktigemöte på Solvalla valdes Saila Quicklund in som ny ledamot i Svensk Travsports styrelse medan det blev omval på Remy Nilson och Mats Norberg.


Saila Quicklund är riksdagsledamot (M) i Jämtlands län. Hon gör nu sin tredje period och har bland annat arbetat med idrotts- och travsportsfrågor och är idag ledamot i Arbetsmarknadsutskottet. Tillsammans med en kollega har Saila under många år också drivit ett travnätverk och därmed skapat kunskap om hästnäringen och travsporten i riksdagen.

Svensk Travsports styrelse består därmed av Marjaana Alaviuhkola (ordförande), Anders Källström (vice ordförande), Lina Bertilsson, Remy Nilson, Mats Norberg, Marcus Persson, Saila Quicklund samt ungdomsadjungerade Katarina Hall och Ellen Karlsson.

Under en stor del av fullmäktigemötet diskuterades den pågående organisationsutredningen och styrelsens förslag till fortsatt process. Fullmäktige beslöt att godkänna ett reviderat förslag som styrelsen presenterade under mötet som säger att ”Svensk Travsport ska genom ytterligare fördjupning fortsätta prövning av organisatoriska och juridiska modeller och lämna förslag på fortsatt arbetsprocess och rådslag vid Förtroenderådet i september”.

Fullmäktige röstade också in Tingsryd Travsällskap som ny medlem. Banan i Tingsryd har sedan 2015 rustats för en nystart och hälsade välkommen till travsportens gemenskap.

Publicerad den 25 juni 2020. kundtjanst@travsport.se