Digitalt hästägarmöte för Travkompaniet

Travkompaniet brukar i elitloppstider traditionellt samlas på travcampen Yttersta för att träffa tränaren Pasi Aikio, hästskötarna och stallets hästar. I år stoppar Corona-epidemin de vanliga planerna. Istället blir det ett digitalt möte på lördag som sänds på stallets hemsida.


- Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Annika Lindblom på Travkompaniet som räknar nästan 7 000 andelsägare till 16 tävlingshästar. Däribland Who's Who (bilden).

Den vanliga träffen brukar locka runt 150 deltagare. Nu lär fler kolla in det en timme långa programmet mellan klockan 11 och 12.

- Vi kommer bland annat visa Travkompaniets hästar och planerar intervjua tränarna Pasi Aikio, Hans-Owe Sundberg, Björn Goop och Hanna Olofsson. Vi pratar också med andelsägare och drar igång en tävling där det gäller att döpa ett föl, säger Annika Lindblom.

Travkompaniets stora stjärna Who's Who drabbades av kvarka i vintras. Hur är status?

- Who's Who varvar träning och avelsarbete. Han tränar på bra, men har inga lopp att tävla i just nu. Vi har tagit beslut att av säkerhetsskäl för vår personal enbart tävla på Solvalla under nuvarande situation. Förhoppningsvis kan han göra comeback i juli.

Publicerad onsdag 20 maj 2020. kundtjanst@travsport.se