Svensk Travsport rekryterar ny utredningschef

Mattias Falkbåge har rekryterats som ny utredningschef till Svensk Travsport. Han kommer närmast från en chefsroll på Försäkringskassan och har en bakgrund som polis och jurist. Utöver uppdraget som utredningschef kommer han även att ta rollen som avdelningschef för hästvälfärdsavdelningen.


- Det känns oerhört bra att gå i mål med rekryteringen av Mattias till den här väldigt viktiga rollen för Svensk Travsport. Vi har sett behov av förstärkning för att kunna bli bättre inom flera områden. Rollen som utredningschef är central för att kunna säkerställa en ren och schysst sport med välmående hästar, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.

Mattias Falkbåge har över tio års utredningserfarenhet inom två av Sveriges största myndigheter. Han är jurist och har arbetat som polis både operativt och strategiskt i flertalet chefstjänster. Mattias kommer senast från en tjänst som områdeschef inom Försäkringskassans kontrollutrednings-verksamhet.

- Mattias har den operativa och strategiska kompetens som kommer vara så viktig i denna roll och i det framtida arbetet som behöver göras inom travsporten. Vi får en erfaren ledare med extremt goda vitsord. Med den här rekryteringen strukturerar vi också om vår organisation för att få ihop alla interna processer kring hästvälfärd.

Mattias kommer att gå in som avdelningschef för hästvälfärdsavdelningen och även ingå i Svensk Travsports ledningsgrupp. Han tillträder tjänsten den 18 januari. Tidigare avdelningschef Linda Höijer är kvar i organisationen och får en ny roll som administrativ koordinator för hästvälfärdsavdelningen.

- Jag ser mycket fram emot att påbörja tjänsten som utredningschef på Svensk Travsport. Det är en spännande värld som jag hoppas kunna bidra till att utveckla. Jag tror att jag med min erfarenhet kommer att kunna hjälpa travet att tackla många av de utmaningar man står inför i en ständigt föränderlig värld. Och samtidigt ta tillvara på alla fantastiska möjligheter som finns inom sporten, särskilt med hästen i centrum, säger Mattias Falkbåge.

Fakta
Namn: Mattias Falkbåge
Ålder: 40 år
Bor: Bromma
Familj: Fru Therese samt barnen Evelina och Theodor
Hästbakgrund: Hästar har alltid funnits nära mig och varit ett stort intresse inom familjen från att jag var barn till nu.

För mer info, kontakta:
Maria Croon VD – 0706-194532, maria.croon@travsport.se

Publicerad måndag 23 november 2020. kundtjanst@travsport.se