Foto: Olof Holder, ATG

Nu lanseras ATG Talang i travsporten

Drömmer du om en framtid inom trav- och galoppsporten? Nu kan du som är ung söka till utvecklingsprogrammet ATG Talang. – Vi vill ”boosta” ett gäng aktiva som vi tror har en lång framtid inom trav- och galoppsporten, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.


För sju år sedan lanserades utvecklingsprogrammet ATG Talang inom den svenska ridsporten. En ettårig satsning som riktade sig till lovande ryttare med mästerskapsdrömmar. Sen dess har intresset vuxit och blivit ett uppskattad inslag för Svenska Ridsportförbundet. Nu har ATG bestämt sig för att utöka initiativet till att även omfatta trav- och galoppsporten.

– Genom det här utvecklingsprogrammet vill vi lyfta fram, stötta och ”boosta” ett gäng aktiva som vi tror har en lång framtid i trav- och galoppsporten, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Tillsammans med ett resursteam utformas individuella upplägg för de antagna med fokus på fysträning, kost, konsten att bygga ett framgångsrikt team samt medieträning. Förhoppningen är att deltagarna ska få med sig inspiration, kunskap och värdefulla verktyg som behövs för att forma en hållbar sportsatsning.

Varför satsar ni på detta?

– Vi vill forma ett framgångsrikt utvecklingsprogram för trav- och galoppsporten. Vi har sett fantastiska resultat bland deltagarna i den satsning som vi varit med och möjliggjort i ridsporten, så det känns självklart väldigt bra att kunna göra något liknande i travsporten, säger Maria Guggenberger (bilden).

Intresserade söker själva till ATG Talang. Programmet löper sedan över två år och inför varje nytt år behöver deltagarna forma en ny ansökan för att bekräfta sitt engagemang.

– Med utgångspunkt från helheten vill vi hitta de detaljer som gör skillnad för respektive individ, säger Maria Guggenberger.

FAKTA/Detta är ATG Talang

  • Optimal ålder är 25-35 år
  • Fem från travsporten och en från galoppsporten
  • Programmet sträcker sig över två år
  • Tre obligatoriska träffar
  • Deltagarna får även möjlighet att söka visst ekonomiskt stöd för egen utveckling
  • Ansökningsperioden är 1 oktober till 1 november och ansökan skickas till: cecilia.wallin@atg.se

Information från AB Trav och Galopp