Nyinsatt STL-tävlingsdag på Romme 14 november

Lördag 14 november körs stora tävlingar på Bjerke i Oslo. På grund av de strikta norska karantänsreglerna blir det i praktiken svårt för svenska tränare och kuskar att starta i Norge den dagen. Vi kommer därför att arrangera en nyinsatt STL-tävling på Romme samma dag.


- Pandemin försvårar nordiskt tävlingsutbyte just nu. I praktiken blir det nog väldigt svårt för svenska tränare att resa till Bjerke om två veckor. Därför vill vi erbjuda de svenska tränarna, hästägarna och övriga travintresserade en extrainsatt svensk STL-tävling den lördagen, berättar Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

En ny STL-tävlingsdag kommer att arrangeras på Romme lördag 14 november. Samtidigt stryks Rommes vardagstävling som var planerad till fredagskvällen.

- Rommes nya tävlingsdag har tolv lopp, med fullständiga STL-försök och samma prispengar som en ordinarie STL-lördag. Det blir alltså ytterligare en försöksomgång i STL-meeting 8, eftersom även Bjerkes STL-försök genomförs som planerat, säger Petter Johansson.

Vårt eget spelbolag ATG kommer att erbjuda spelet V75 till Rommes tävlingar, som sänds i tv på samma sätt som en vanlig STL-lördag. Startanmälningarna till Rommes tävlingar 14 november sker söndag 8 november. Du hittar de nya propositionerna i tävlingskalendern på travsport.se.

Publicerad fredag 30 oktober 2020. kundtjanst@travsport.se