Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Spännande auktion för två travskolor

Förutom synnerligen intressanta ettåringar, starthästar och fölston under Sweden International Yearling & Mixed Sale på Åby är det också en välgörenhetsauktion – där en av huvudnumren är en levande fölavgift med fullbokade Googoo Gaagaa! Och det ger faktiskt lite extra nerv på såväl Åbys som Bodens Travskolor.


Hingstägarna Broline International och World Trot Scandinavia har skänkt såväl boknings- som levande fölavgift 2021 till ett värde av 70.000 kronor. Googoo Gaagaa är dock fullbokad, innebärande att det är en unik möjlighet att komma åt succéhingsten vars avkommor födda 2016 tog hem alla tre klassiker Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook), Kriteriet (Power) och Derbyt (Hail Mary)!
Beloppet som inbringas ska delas mellan Åbytravet och Bodentravets travskolor.

– För oss är det jättemycket pengar det handlar om då vi i år inte haft de intäkter vi räknat med givet Covid-19, säger David Zimmer på Bodentravet.

Bakom World Trot Scandinavia står Robert Lindström, verksam i Boden.

– Roberts insats är ovärderlig, både genom den här spännande gåvan och även i övrigt. Han är en av våra viktigaste sponsorer, inte minst inom ponnytravet, fortsätter Zimmer.

Boden har haft ett lyft för sin ungdomsverksamhet de senaste åren.

– I princip har vi gått från 40-talet elever till att landa på över 200. Vi har gjort flera investeringar och har ett nybyggt utbildningsstall med tio boxar, men framförallt med ett uppehållsrum för både föräldrar och elever. Förut satt föräldrarna och varmkörde bilarna under lektionerna, nu kan vi erbjuda kaffe, mikrovågsugn och wifi. Det har gjort att både elever och föräldrar stannar kvar efter kurserna och det har blivit ett jättelyft för hela verksamheten, säger Zimmer.

Zimmer vågar inte hoppas på någon exakt summa som Googoo Gaagaa-betäckningen ska inbringa.

– Vårt mål är framförallt att kunna förstärka hästmaterialet. Det är verkligen efterlängtat och målet är en ponny för att möta efterfrågan, säger David Zimmer.

Totalt är det fyra hingstar, Googoo Gaagaa, Hard Livin, Cruzado dela Noche och Hayden Hanover, där ägarna  skänkt en fri betäckning till charity-auktionen på fredag.

Första utrop är på fredag klockan 17.00 och den digitala katalogen med massor av info om hittar du här.

Bjuder gör du här.

Katalogen finns också som en fil längst ner.

Pressmeddelande