Är du under 26 år och vill utveckla travsporten? Då behöver vi dig!

Brinner du för travsporten och ungt inflytande? Vill du lära dig mer om travsportens organisation och bakgrunden till besluten? Är du under 26 år? Då ska du ta möjligheten att bli nästa adjungerade ungdomsledamot i Svensk Travsports styrelse eller ledamot i den nya ungdomsgruppen!


Varje år utses en ny ungdomsledamot att adjungeras in i Svensk Travsports styrelse. Ungdomen utses av andra ungdomar under den årliga ungdomsträffen i oktober. I år är träffen inställd och beslutsprocessen kommer därför att genomföras på ett nytt sätt, nämligen genom en digital omröstning.

Nytt för i år!
Från och med i år kommer omröstningen också handla om att utse ytterligare fem ungdomar som, utöver de två som är adjungerade i Svensk Travsports styrelse, kommer sitta med i en ungdomsgrupp – Svensk Travsports ungdomsgrupp. Gruppens uppdrag är att driva ungdomsfrågor i travsporten, hjälpa och stötta ungdomar i sporten, vara med och anordna ungdomsaktiviteter både lokalt och centralt. Som ledamot i ungdomsgruppen får du vara med och påverka travsporten, lära dig mer om organisationen, träffa likasinnade personer och får en bra erfarenhet och merit på CV:t.

Så här går det till
Om du vill bli nästa adjungerade ungdom i styrelsen eller en av fem ledamöter i ungdomsgruppen behöver du skicka in en presentation av dig själv innehållande:

- Namn
- Ålder
- Berätta om dig själv, hur skulle du beskriva dig själv?
- Vad har du för bakgrund i travsporten?
- Vad är det bästa med travsporten?
- Vad brinner du för i travsporten?
- Vad skulle du vilja förändra i travsporten?
- Varför vill du vara adjungerad i Svensk Travsports styrelse/ledamot i ungdomsgruppen?

Du behöver skicka in din ansökan senast den 19 november 2020 till molly.eriksson@travsport.se. Kort därefter kommer kandidaterna tillkännages och röstningen öppnas. Den av kandidaterna som fått flest röster tar över platsen som adjungerad ungdomsledamot i Svensk Travsports styrelse och de fem personer som fått näst flest röster får en plats i ungdomsgruppen.

Publicerad måndag 28 september 2020. kundtjanst@travsport.se