Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Dominans av Redéns stjärnor i Derbystoet

Etta, tvåa, trea och femma. Derbystoet blev en uppvisning av stall Daniel Redén och Diana Zet befäste sin ställning som drottning i kullen.


Det blev succé för Daniel Redén som kvalat in hela fyra hästar till Derbystoet. Från sidan kunde Solvallatränaren räkna in sina kvartett som etta, tvåa, trea och femma. Samtliga hästar är med i Premiechansningen och därmed dubbla prispengarna -  totalt tjänade Diana Zet, Milady Grace, Alaska Kronos och Award Kronos 3 660 000 kronor tillsammans.

– Det blev maxat, herregud, sa Daniel Redén som var minst sagt splittrad i TV12.

– Det är inte kul att ha så många i det här loppen, det blir snurrigt. Det är helt otroligt. Men det ska klaffa i de här loppen.

Kullens drottning

Diana Zet är kullens drottning och hon dominerade Derbystoet från ledningen trots att hon inte fick travet att stämma helt och precis efter mål gick hon över i fel gångart.

– Hon travade inte helt klockrent i dag, hon var inte helt hundra men tack och lov så gick det, konstaterade segerkusken Örjan Kihlström.

Diana Zet har tidigare vunnit bland annat Svenskt Travoaks, Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Söndagens seger var värd två miljoner kronor och totalt i karriären har hon nu tjänat drygt 9,1 miljoner kronor via 10 segrar på 18 starter.

Segertiden i Derbystoet blev 1.12,7 över distansen 2 140 meter autostart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75