Grand Prix de l’UET lottat

Under Solvallas Kriterie-helg kördes det två uttagningslopp till Grand Prix l’UET, eller som de flesta säger Europaderbyt. Likaså kördes det två på Vincennes i Paris igår kväll. Idag har finalen lottats och så här ser startlistan ut:


Nr, häst, tränare

1, Power, Robert Bergh
2, Gu d’Heripre, Philippe Billard
3, Gotland, Philippe Allaire
4, Aetos Kronos, Jerry Riordan
5, Ecurie D., Frode Hamre
6, Gallant Way, Philippe Allaire
7, Golden Bridge, Philippe Allaire
8, Green Grass, Sébastien Guarato
9, Guzz Mearas, Johan Untersteiner
10, Ubiquarian Face, Adrian Kolgjini
11, Ultion Face, Adrian Kolgjini
12, Goulette, Philippe Billard

Uttagningsloppen på Solvalla i söndags vanns av Ecurie D. och Aetos Kronos. De och ytterligare tio hästar förbereds nu för finalen som körs på Vincennes fredagen den 16 oktober. 2 100 meter och autostart handlar det om där och en total prissumma på 400 000 Euro, med hälften till segraren.

Europaderbyt har körts sedan 1985 då Mack The Knife och Stig H Johansson (bilden) blev premiärvinnare på Vincennes. Ifjol kördes finalen på Vermo i Finland och då vann Face Time Bourbon och Björn Goop.

Information:

Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt som det också kallas, är ett insatslopp för europeiska fyraåriga hingstar och ston (ej valacker) som är registrerade i någon av UET:s medlemsländers stamböcker. Prissumman i finalen är minst 350 000 euro. Uttagningslopp körs alltid på både Solvalla och Vincennes. Normalt körs finalen vartannat år i Frankrike och vartannat i Norden.

Svensk Travsport har när hästen var 1-åring betalt in en grundinsats på 10 Euro/häst och därefter betalar hästägaren de tre efterföljande insatser för att kvarstå i loppet.

Publicerad den 30 september 2020. kundtjanst@travsport.se