Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Kihlström iskall när Brambling kontrade i Svenskt Travkriterium

Brambling såg slagen ut från ledningen mitt på upploppet. Då drog Örjan Kihlström extraväxeln och utan tussar i öronen kontrade Daniel Redéns nya stjärna till seger i Svenskt Travkriterium. En triumf värd fyra miljoner kronor!


Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner. Den överraskande ledaren Brambling såg slagen men kontrade till segern när Örjan Kihlström med sin iskyla sparat extraväxeln till kort före mål. När han drog tussarna sträckte Bramling på sig och vann knappt men säkert före favoriten San Moteuer och Henry Flyer Sisu.

– Han vill verkligen springa, sen har han en väldigt bra motor, han är både snabb och stark. Men sedan har han haft väldigt dålig kurvteknik, men det kommer mer och mer det också. I dag funkade han riktigt hyfsat även i svängarna. Det är en spännande häst.

– Jag körde på säkerhet i kurvan, det blev tajt men det räckte. Kriteriet är jättestort, extra kul när det blev galopp i striden i Oaks, sa Örjan Kihlström som tog sin sjätte kuskseger i Svensk Travkriterium.

Daniel Redén var väldigt överraskad efter sin första tränarseger i Svenskt Travkriterium.

– Var fick han den startsnabbheten ifrån? Den har inte jag sett där hemma. Obegripligt.

– Helt ärligt, när den här var i början på säsongen trodde jag inte han var någonting, han rullade och for och tog inte ett travsteg, men det här, sa Daniel och pekade på huvudet.

– Det är makalöst, makalöst. Det är bara inställningen, utan sin inställning hade det aldrig gått. Jag trodde den här skulle bli bra när han var sju-åtta år så mycket rull han har i sig, men det är en jäkla krigare. Jag trodde inte det här, det kan jag säga.

Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2 640 meter autostart och förstapriset fyra miljoner kronor för ägaren Lennart Ågrens SRF Stable.

Tvåa blev Björn Goop-tränade San Moteur som tjänade två miljoner kronor tillsammans med Per Lennartsson. Timo Nurmos-tränade Henry Flyer Sisu fick en miljon kronor för tredjeplatsen tillsammans med Jorma Kontio.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad den 26 september 2020. kundtjanst@travsport.se