Foto: Henrik Ingvarsson/TR Bild

Karlshamnstravet ställer in travfestivalen

Karlshamnstravets populära tvådagarstävling i juli ställs in även i år. - Osäkerheten kring smittspridningen gör det svårt att bygga eventet till den nivå som publiken, våra samarbetspartners och de tävlande är vana vid. Att köra tävlingarna med begränsad eller ingen publik är ingen större mening för oss. Nu siktar vi med full kraft på att göra ett toppevenemang 2022 istället, säger Johan Holgersson på Karlshamnstravet.


- Det känns jättetrist och jag förstår att många blir besvikna att vi måste ställa in för andra året i rad. Men för travfestivalen i Karlshamn är den stora publiken helt avgörande. I dagsläget kan vi inte garantera att vi får ha publik i den omfattning vi vill. Detta gör det svårt att planera för både oss och våra samarbetspartners. Därför känns det bättre att fatta ett tidigt beslut, flytta starttillfällena till våra grannbanor och jobba för en stor comeback för travfestivalen sommaren 2022, säger Johan Holgersson.

Tävlingstillfällena blir kvar i regionen, men på delvis andra datum. Kalmartravet tar över lunchtravet torsdag 22 juli och Tingsryd kör en extra tävlingsdag söndag 29 augusti. Arvikatravet hjälper till genom att tidigarelägga sina tävlingar några timmar och därmed vara värd för lunchtravet onsdag 21 juli. Ponnytävlingarna fredag 23 juli körs på Tingsryd istället för Karlshamn. Tingsryds ponnytävlingar som var planerade 29 augusti senareläggs till lördag 11 september.

Publicerad fredag 30 april 2021. kundtjanst@travsport.se