Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Nu kan du söka bidrag från Björntaget

Svensk Travsports ungdomsstiftelse inrättades år 2016 i samband med att Sveriges vinstrikaste kusk Björn Goop, auktionerade ut sin guldhjälm till förmån för unga. Björn Goop, en av världens absolut främsta kuskar i modern tid valde efter att ha blivit historisk med tolv raka kuskchampionat, att låta pensionera sin guldhjälm med en auktion och skänka pengarna till fördel för barn- och ungdomsverksamhet.


Genom generösa donationer av travtränare Björn Goop, TAR Stable KG och Travronden ska unga som idag inte har den ekonomiska möjligheten eller en naturlig koppling till trav ges möjlighet att ta del av travsporten genom att få uppleva hästen på nära håll, men framförallt utvecklas och växa tillsammans med den.

Nu kan du som privatperson eller skola söka bidrag från Björntaget. Ansökningsperioden pågår fram till den 1/6 och styrelsen kommer ta beslut på nästkommande styrelsemöte som hålls den 14/6.

Som privatperson kan du ansöka om att få hjälp att finansiera kursavgiften eller motsvarande för ett första år på travskolan. Även skolor kan ansöka om bidrag för att betala busskostnader till och från ett besök på travskolan. Du kan läsa mer om Björntaget och hur du ansöker på länken längst ner på sidan.

Vill du stötta Björntagets verksamhet och bidra till att fler barn och ungdomar får komma i kontakt med hästar och trav? Du kan bidra genom att Swisha ditt bidrag till 123 228 27 54 eller göra en överföring via bankgiro 5467-6218. Ange namn och mailadress i meddelanderutan när du Swishar eller gör en Bg-överföring så kan vi tacka dig för ditt bidrag! För att få ett särskilt gåvobrev, exempelvis till minne av någon eller som present till någon, maila molly.eriksson@travsport.se.

Vid frågor om Björntaget eller ansökningsprocessen, kontakta Molly Eriksson.