Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Souloy fortfarande avstängd i Norden

Efter ett möte i Nordisk Travkommitté den 27 april 2021 bekräftar Danmark, Finland och Sverige att påföljden i domen från Det Norske Travselskaps Appellkommitté den 27 november 2017 kommer att gälla i allas respektive länder.


Ovanstående innebär att Fabrice Souloy är avstängd i de nordiska länderna fram till den 12 september 2026. Avstängningen innebär indragen rätt att inneha licens, indragen rätt att delta i travlopp och ett förbud mot att besöka tävlingsbanor. Hästar på hans träningslista kan inte delta i tävlingar i Norden.

Våra gemensamma regler innebär också att innehavare av en licens utfärdad av någon av de nordiska travförbunden inte har rätt att samarbeta med Fabrice Souloy så länge han är avstängd för avsiktligt dopningsbrott. Med samarbete avses arbete, tjänster och rådgivning med anknytning till licensinnehavarens travsportverksamhet, exempelvis hästvård, träning, utfodring, behandling och skoning av hästar. Samarbete är förbjudet oavsett om det omfattar kompensation eller inte.

Svein Morten Buer, Generalsekreterare, Det Norske Travselskap
Sami Kauhanen, VD, Suomen Hippos
Klaus Storm, Generalsekreterare, Dansk Travsports Centralforbund
Ulf Hörnberg, vice VD, Svensk Travsport

Pressmeddelandet på engelska kan läsas via länken nedan.