Hästgalan hålls på Åbytravet – direktsänds i V75 Direkt

Lördag 12 februari är det dags för Hästgalan. Den här gången på Åbytravet inför nominerade och inbjudna i publiken – om rekommendationer och restriktioner kopplade till pandemin tillåter det.
– Jag är glad över beslutet att Hästgalan kommer hit till oss på Åby. Samtidigt är jag som många andra oroad över den senaste utvecklingen av pandemin. Vi planerar för en gala med alla på plats om två månader, men det kan såklart ändras beroende på läget i samhället, säger Jon Walter Pedersen, vd på Åbytravet.


Under många år hölls Hästgalan i Göteborg, men 2014 flyttade galan till Stockholm. Nu är den alltså tillbaka i Göteborgsområdet, närmare bestämt på Åbytravet i Mölndal. Galan hålls, 12 februari, i samband med V75 Champions, där 2021 års framgångsrikaste på V75 gör upp i en kuskmatch under dagen.

– Grunden för en riktigt bra gala finns på Åby med hotell, stor festlokal och inte minst travbanan där en del av de nominerade kan tävla under dagen för att sedan ansluta till galan under kvällen, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

2021 var Hästgalan helt digital och en del av V75 Direkt. Även den här gången kommer den dominera tv-programmet V75 Direkt som sänds från Åbytravet den här dagen.

– Travet har sin största publik på lördagar och vi vill nå ut till så många intresserade som möjligt när stjärnorna ska hyllas. Vi vill också samla alla nominerade så den här lösningen känns väldigt bra i grunden, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport, och fortsätter:

– Samtidigt är vi medvetna om att pandemin kan sätta stopp för ursprungsplanerna och får såklart ha en reservplan om så skulle bli fallet.

Hästgalan presenteras av ATG och arrangeras av Svensk Travsport och Svenska Hästsportjournalisters Klubb, SHK. På galan prisas årets främsta inom en mängd olika kategorier, bland annat Årets Häst.

Vem som ska utses till Årets Häst 2021 sker som vanligt genom en omröstning där alla kan vara med och lägga sin röst (SHK står för 50 procent av rösterna och svenska folket för 50 procent). De fyra kandidaterna till den prestigeladdade titeln presenteras av SHK i mitten av januari och det gäller även övriga kategorier som Årets Kusk, Årets Tränare och Årets Kallblod för att nämna några.

Publicerad den 11 december 2021. kundtjanst@travsport.se