Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Sportchef Petter Johansson lämnar Svensk Travsport

Petter Johansson kommer att lämna sin tjänst som sportchef på Svensk Travsport för att söka nya utmaningar. Petter har varit sportchef på Svensk Travsport i sju år och arbetar sin sista dag 31 mars i år.


- Det är självklart väldigt tråkigt för Svensk Travsport att Petter lämnar sin tjänst. Samtidigt vill jag gratulera honom och tacka för det fantastiska arbete han gjort under sin tid här. Han har varit en viktig del av Svensk Travsports ledningsgrupp och haft ett oerhört stort ansvar som ytterst ansvarig för sportsliga frågor, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Petter Johansson arbetade tidigare som sportchef på Färjestads travbana innan han i augusti 2013 axlade ansvaret som sportchef på Svensk Travsport. Under sina år som sportchef har både Svensk Travsport och den svenska travsporten förändrats mycket. Någon som Petter varit högst delaktig i.

- Jämför man med hur det såg ut när jag började så är det en helt ny värld med omreglerad spelmarknad, digitaliseringen i samhället och en ny organisation. Det har varit fantastiskt att få ha varit med och bidragit till utvecklingen av travsporten i Sverige och att vi fortsatt är världsledande och står starka i konkurrensen. Att ha varit delaktig i utformningen av breddloppen och anmälningssystemet med alla funktioner, är något som jag är extra stolt över och även att vi under pandemin lyckats hålla igång travsporten, säger Petter Johansson.

Petter kommer från och med april att börja arbeta på Svensk Travsports dotterbolag ATG i rollen som Manager Betting Objects med ansvar för ATG:s hästspelkalender och importaffär. Han inleder sin nya tjänst den 1 april.

- Självklart kommer jag att sakna både kollegor och den dagliga kontakten med travbanor och aktiva. Men nu ser jag fram mot nya utmaningar efter sju fantastiska år på Svensk Travsport, säger Petter Johansson.

Processen för att rekrytera en ny sportchef inleds omgående. Biträdande sportchef Per Wetterholm kommer att kliva in i rollen som tillförordnad sportchef från och med 1 april till dess att en ny sportchef är anställd.

Publicerad måndag 15 februari 2021. kundtjanst@travsport.se