Breeders´Crown på Mantorp byter datum i augusti

Mantorp Hästsportarena har fått det prestigefyllda erbjudandet att arrangera Hopp-SM i augusti. Det innebär att travdagen med Breeders´Crown flyttas från onsdag 11 augusti till måndag 2 augusti. Samtidigt byter Solvalla tävlingsdag åt andra hållet – från 2 augusti till 11 augusti.


Hopp-SM är en stortävling inom ridsporten och skulle ursprungligen ha avgjorts på Bråvalla. Nu är den istället flyttad till Mantorp Hästsportarena som Mantorptravet numera heter.

Hopp-SM arrangeras 9-15 augusti. Eftersom en sommaronsdag med V86-spel och Breeders´Crown-uttagningar var planerade till Mantorp onsdag 11 augusti, blir det förändringar i travkalendern. Så här blir nya schemat:

  • Måndag 2 augusti (V64-spel) – Mantorp, uttagningar till Breeders´Crown
  • Onsdag 11 augusti (V86-spel) – Solvalla
  • Måndag 20 september – Mantorp, breddlopp

- Vi får tacka Svensk Travsport och Solvalla för möjligheten att kunna lösa den uppkomna situationen på ett mycket bra sätt. Det känns som att båda travbanorna är vinnare på denna lösning. Mantorp har arrangerat Breeders´Crown en måndag i början av augusti tidigare med jättestort intresse från de aktiva. Vi är övertygade om att det kommer att bli en toppdag, säger sportansvarige Roger Elebring på Mantorp Hästsportarena.

Publicerad fredag 19 mars 2021. kundtjanst@travsport.se