Foto: Jenny Rehnman/Lars Jakobsson, TR Bild

William och Charlotte är Stig H-stipendiater 2021

William Ekberg och Charlotte Andersson. Så heter Stig H-stipendiaterna 2021. En lärling stationerad utanför Sala och en skötare som haft ett antal storstjärnor som skyddslingar.


William Ekberg har trots sin unga ålder redan hunnit se sig om i Trav-Sverige och utbildat sig hos Veijo Heiskanen, Admir Zukanovic, Stefan Persson, Svante Båth samt Magnus Dahlén, och nu jobbar han för sin sjätte travtränare i Jörgen Westholm.

– Jag har fått jättebra chanser hos Jörgen och trivs väldigt bra så här blir jag nog kvar några år, säger skötaren till bland andra V75-vinnaren Parker och Derby-hästen Marre’s Dreamboy.

– Efter att ha varit mest på västkusten tidigare så kändes det naturligt att söka sig mer mot Mellansverige eftersom jag kommer från Örebro-trakten. Stipendiet är en fantastisk chans att utbilda sig och skaffa nya kontakter. Jag brinner för träningen, men kuskandet ger en extra krydda och när jag blir tränare ska jag köra själv, säger William som ligger med i toppen av lärlingsligorna både på Solvalla och Eskilstuna.

Charlotte Andersson har, förutom ett år hos Daniel Redén där hon bland andra skötte Delicious U.S, varit Robert Bergh och Sundsvall trogen och där tagit hand om ett flertal stjärnor som Nahar (vinnare av Elitloppet) och Kadett C.D. (vinnare av "Europaderbyt"). Idag sköter hon hästar som Hail Mary (vinnare av Svenskt Travderby), Fifty Cent Piece (vinnare av Drottning Silvias Pokal) och Rome Pays Off (tvåa i både Konung Gustaf V:s Pokal och SprinterMästaren), men i tävlingssulkyn får vi knappast se henne.

– Jag tog körlicensen när jag gick på Wången men plockade aldrig ut den, jag står bäst på sidan. Det jag brinner för är att träna hästen och se utvecklingen i den. Den dag man ska bli tränare är stipendiet en väldigt bra grund att stå på. Det här ska bli jätteroligt, säger Charlotte. 

Pressinformation från Stig H-akademien

Publicerad den 22 september 2021. kundtjanst@travsport.se