En sport för alla

Svensk Travsport lanserar ett arbete för att lyfta upp travsportens alla aktiva. En sport är inte större än sina utövare. Så är det också inom travet. Skötare, hästägare, banpersonal, tränare, kuskar, montéryttare, uppfödare och många många fler. Allas insats är lika viktig. Om inte alla delar fungerar så stannar sporten upp. Utan aktiva finns ingen travsport.


Grunden till projektet kommer ur en undersökning som genomfördes 2020. Där djupintervjuer med beslutsfattare och aktiva inom flera områden i travsporten genomfördes. Där efterlystes ett arbete med att lyfta bilden av travsporten även bland aktiva. Det fanns en önskan att förstärka och ta fram de positiva aspekterna av travet. Glädjen, gemenskapen, samverkan med hästen, sporten framför spelet och skapa en självsäkerhet för det sporten betyder.

Det arbetet har nu mynnat ut i en kampanj som heter ”Vi är Sporten”. En kampanj som har sin bas i 9 filmer baserad på 35 intervjuer. Kampanjen ska lyfta fram och representera hela travsporten och alla utövare oavsett nivå.

– Vi vet hur mycket alla kämpar i den här sporten. Hur mycket tid som läggs ned. För kärleken till sporten och till hästarna. ”Vi är sporten” är Svensk Travsports initiativ för att lyfta alla aktiva inom travsporten. Att visa helheten och få alla att känna stolthet. Vi är så mycket mer än bara ett spel. Vi är en naturkraft, som engagerar människor i hela landet - från Boden i norr till Jägersro i söder, säger Svensk Travsports vd Maria Croon i sin förklaring till initiativet.

Vi är Sporten kommer att synas i annonser, sociala medier och travmedia framöver och du kan alltid hitta allt material på hemsidan.
Hemsidan kommer att uppdateras med nya intervjuer kontinuerligt. Det här är ett arbete som kommer fortsätta. Syftet är att visa upp hela Travsverige – och det tar tid.
Var en del av kampanjen. Följ oss gärna på Instagram @viarsporten och tagga i dina inlägg med #ViärSporten. Så kan fler få upp ögonen för allt som travet har att erbjuda.

 

Publicerad onsdag 6 april 2022. kundtjanst@travsport.se