Foto: Thomas Blomqvist, ATG

Calgary Games blev Årets Häst

Calgary Games! Det blev valet när Årets Häst för 2021 utsågs på Hästgalan i TV12 och TV4 på lördagskvällen. Calgary Games, som tränas av Timo Nurmos, röstades också fram till Årets fyraåring med 78% av rösterna.


Calgary Games har haft ett väldigt starkt 2021 och segrade i samtliga lopp han ställde upp i. En felfri säsong innehöll ett svenskt rekord och seger i Svenskt Travderby. En seger i Europaderbyt, UET Grand Prix, hamnade också i vinstraden.

– Det är fantastiskt. Det känns väldigt, väldigt varmt. Han lever sitt eget liv och han gör det som han tycker är roligt. Han är inte bara årets häst för mig - han är även livets häst, avslutar Calgary Games tränare Timo Nurmos.

Örjan Kihlström röstades fram till Årets Kusk efter att ha varit årets vinsrikaste kusk. Segrar i Elitloppet, Svenskt Trav-Kriterium, StoChampionatet och Derbystoet sticker ut lite extra.

Per Nordström fick ta emot pris som årets tränare. Det är de framgångsrika unghästarna som lagt grunden till det där Önas Prince var allra bäst med segrar i Konung Gustav V:s Pokal, SprinterMästaren och Breeders’ Crown-finalen.

Årets Komet blev Jennifer Persson där 27-åringen stått bakom stallets starka utveckling under året med Titan Yoda som den starkast lysande stjärnan.

Här är alla pristagare på Hästgalan
Årets Häst: Calgary Games
Årets tvååring: Hepburn
Årets treåring: Francesco Zet
Årets fyraåring: Calgary Games
Årets Äldre: Don Fanucci Zet
Årets Sto: Honey Mearas
Årets Kallblod: Månlykke A.M.
Årets Komet: Jennifer Persson, Solvalla
Årets Tränare: Per Nordström, Jägersro
Årets Kusk: Örjan Kihlström, Solvalla
Helen Anns Pris: Sandra Eriksson, Boden
Svensk Travsports Montépris: Mindyourvalue W.F.
Stig H:s skötarstipendium: Pernilla Sundling (Reijo Liljendahl) och Emma Nordström (Per Nordström)
Årets Uppfödarbragd: Tomas Jonsson, Stall Öna

Publicerad lördag 12 februari 2022. kundtjanst@travsport.se