Hästvälfärdsavdelningen rekryterar spaningsledare

Martin Fälling är Svensk Travsports senaste förstärkning i det operativa antidopningsarbetet då han den 7 mars kommer in som spaningsledare. Martin har en lång bakgrund inom Polismyndigheten med en bred kompetens inom operativt arbete, som exempelvis just spaning.


Arbetet med att stärka Svensk Travsports operativa antidopningsarbete fortsätter. I slutet av 2021 kom antidopningshunden Lykke och nu rekryteras ytterligare en viktig operativ kompetens. Den nya spaningsledaren Martin Fälling kommer närmast från polisen och har en lång erfarenhet av att arbeta med spaning, särskilda insatser och annat operativt arbete.

– Jag är mycket glad att Martin vill ansluta till vår grupp. Han har en spetskompetens inom operativt arbete och den delen är viktig att stärka upp i arbetet för hästvälfärden och i kampen mot de som försöker dopa sina hästar. Nu har vi ytterligare en pusselbit på plats och jag hoppas att de som funderar på att syssla med dopning ska känna vår närvaro. Det skall vara tabu och skamligt att försöka ge sig själv fördelar genom att fuska, säger utredningschef Mattias Falkbåge.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på min nya arbetsplats. Det ska bli spännande att få sätta mig in i och börja jobba med de utmaningar som finns inom antidopningsarbetet. Jag tror och hoppas att de erfarenheter och kunskaper som jag bär med mig från Polismyndigheten kommer att bli ett viktigt redskap i vårt framtida arbetssätt mot dopningen i sporten, säger Martin och fortsätter:

– Jag ser flera likheter med det jobb jag nu ska företa mig och det som jag tidigare gjort inom polisen. Den stora utmaningen, som jag ser nu, kommer att bli att vrida och lirka på de operativa metoder som finns inom ramen för Svensk Travsports regelverk, jämfört med polisens, så att åtgärderna underlättar den redan befintliga utredningen. Jag vill även passa på att tacka för att jag fått förtroendet att vara med och skapa detta nya kapitel inom Svensk Travsport.

Publicerad den 26 januari 2022. kundtjanst@travsport.se