Årets ponnytravprofiler 2021- Grattis Malva, Victor, Patricia och Lea!

Nu är ponnytravsäsongen över för i år och det är dags att gratulera årets ponnytravprofiler!
Trots att vi återigen fick kämpa oss igenom en ponnytravsäsong under en pandemi, så kan vi utav detta summera att våra aktiva ponnytrav- kuskar, ryttare och tränare har ett pannben av stål.


Med tanke på Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande barn- och ungdomssporter, så kunde inte ponnytravsäsongen komma igång som planerat. Och när säsongen väl kom igång så var det under hårda restriktioner både när det gällde resan till själva tävlingsdagen(enbart närliggande licenserade fick deltaga) men framförallt när det gällde åldern på de startande kuskarna och ryttarna.
Från den 1 juli i år så kunde vi tillslut häva på restriktionerna och ponnytravet kunde tävla på som planerat.
Nu med en avslutad säsong så är det då dags att hylla ponnytravets kuskar och ryttare!


Årets kusk Kat A: Malva Johansson
Jägersrolicenserade Malva ökade sina siffror rejält under 2021. Det här året blev det hela 84 starter med ponnyer för Kat A och 34 segrar ger en segerprocent på 40 %. Malva har tidigare fått utmärkelsen ”Årets kusk Kat A”.


Årets kusk Kat B: Victor S Sundgren
Axevallakusken och tränaren Victor körde även han många fler lopp i år jämför med förra året. Det blev 50 lopp totalt och 22 segrar ger en segerprocent på 44 %.


Årets ryttare Kat A: Patricia H Hemmingsson
Patricia lyckades bli årets ryttare för Kat A både i år och förra året. Även Patricia ökade på sina siffror och var ute och krigade i hela 27 montélopp för Kategori A. Det blev 17 segrar vilket då ger segerprocent på 63 %.


Årets ryttare Kat B: Lea Mattsson
Årjängs ryttaren Lea kammade hem 11 segrar på sina 15 starter som montéryttare för Kategori B. Det blir då en segerprocent på 73 %. Även Lea har tidigare blivit årets ryttare Kat B.

Stort grattis!!
Vi hoppas kunna hylla både årets ponnytravprofiler samt förra årets ponnytravprofiler på ett så smitt säkert sätt som möjligt vid lämpligt tillfälle.