Missa inte att söka Jim Fricks stipendium

Jim Frick, en av våra allra främsta profiler inom travsporten, gick bort den 25 juli 2020 efter en tids sjukdom. I samband med hans bortgång beslutade familjen att starta en stipendiefond i Jims namn för att främja ungdomar inom travsporten. Varje år delas 30 000 kr ut och nu är ansökningstiden för 2022 igång.


 

Jim Frick var en självklar del av den svenska traveliten under många år. Utöver 5 000 kusksegrar och över 3 000 tränarsegrar var han också en stark personlighet inom sporten och engagerade sig även i travsporten vid sidan av banan. Hans karriär avslutades efter en otäck olycka på Solvalla 2010 men Jim slutade aldrig att följa travet och var fortsatt en vanlig syn på travbanorna runt om i landet.

Sedan 2011 delades Jim Fricks Pris ut på den årliga Hästgalan. Priset gavs till en ung och lovande travtränare och bland vinnarna kan vi se numer etablerade profiler som Johan Untersteiner, Nicklas Westerholm och Mattias Djuse. Det var alltid en överraskning när Jim Frick själv gick upp på scenen och förkunnade vem som hade vunnit.

När Jim Frick gick bort 2020 startades en stipendiefond i Jim Fricks namn där organisationer, travsällskap och enskilda privatpersoner bidragit med pengar. Syftet är fortsatt att stötta unga inom travsporten men nu kan även klubbar eller organisationer inom Svensk Travsport söka stipendiet.

Varje år delas 30 000 kronor ut till en eller högst två mottagare som då får dela på stipendiesumman. Stipendiet kan ges till ungdomar fram till det året de fyller 20 år.

Stipendiaterna utses av Jim Fricks fru och livskamrat Åsa Frick ihop med deras barn samt representanter från Svensk Travsport och Siljans Travsällskap. Stipendiet delas ut vid en ceremoni på Dalatravet Rättvik i samband med deras STL-tävlingar den 6 augusti.

Vill du söka stipendiet, för dig själv eller åt någon annan, fyller du i ansökningsblanketten som du hittar här. Ansökningstiden är nu igång och sista dag att skicka in ansökan är den 20 juli.

Vill du bidra?

Om du vill bidra till Jim Fricks Stiftelses arbete för unga i travsporten kan du alltid skick valfritt belopp till:

Bankgiro: 5618-9137

Swish: 123 685 4863