Svensk Travsport på plats under Nationaldagsgaloppen

Svensk Travsport kommer att ha ett eget tält med aktiviteter under den klassiska Nationaldagsgaloppen på gärdet i Stockholm den 6 juni. Som besökare kan du få reda på fakta om travet men även delta i tävlingar eller andra aktiviteter som att testa på en ridning i monté på vår mekaniska häst.


Nationaldagsgaloppen är en hästfest mitt i centrala Stockholm som har fått pausas under pandemin. I år är det dags igen för punlik att komma nära hästarna och då kommer även vi från Svensk Travsport att vara med som samarbetspartner. Besökare kan under dagen titta på travlopp på banan och njuta av närheten till hästar på ett enkelt sätt.

Svensk Travsport bjuder på aktiviteter för hela familjen i vårt tält inne på området. Här kan du självklart komma och prata om trav i allmänhet men vi har även mycket information om travskola. Solvallas travskola är på plats och hjälper till för den som är intresserad.

För de yngre finns det flera olika lekar att prova på. Tipsrunda med både trav och galoppfrågor. Kasta bollar i hästens mun (inte en riktig häst såklart). Ritbord för de allra yngsta och prova på monté på vår mekaniska häst. En provritt kostar 20 kronor som går till Banrcancerfonden.

För den som vill ha möjligheten att köra tandemsulky samt vinna entrébiljetter till en travdag på Solvalla så har vi en tävling där du ska gissa vikten på en sadel.

Välkomna till Svensk Travsport på Nationaldagsgaloppen den 6 juni.

Mer info om dagen hittar du här

Publicerad onsdag 1 juni 2022. kundtjanst@travsport.se