Vi är Sporten – långsiktig satsning med snabba resultat

Svensk Travsports kampanj ”Vi är Sporten” har fått en riktigt bra start. Hemsidan och de nio filmer som lyfter upp olika aspekter ur travsporten har fått en bra räckvidd. Filmerna har mer än 150 000 visningar och vi får ett ökat antal följare på Instagram dagligen. – Jag är stolt över hur mycket sporten berör och allt det stärkande som kommer fram i kampanjen. Kul att den når ut och uppmärksammas, säger Maria Croon.


I travet samsas otroligt många aktiva. Kuskar, uppfödare, tränare, funktionärer, hästskötare och många fler. Sporten är inte större än sina utövare och allas insats är lika viktig. Alla delar dock en och samma passion – kärleken till hästen. Vi är Sporten samlar och lyfter upp aktiva som berättar om sin passion till travet, hästarna och om glädjen, gemenskapen, samverkan med varandra och med hästen.

Vi är Sporten lyfter fram sporten och kommer så att göra under lång tid framöver, med nya intervjuer, nya bilder, nya filmer, förutom allt det material som redan finns på www.viärsporten.se. Därför är det så kul att redan nu, efter cirka 2 månader, ha nått så många tittare med de nio filmerna med intervjuer, redan nått så många som besökt hemsidan och läst och tittat på intervjuerna och redan skapat en stabil grund i sociala medier. Extra kul är det att så många unga intresserat och engagerat sig, genom att titta på filmerna och besöka webben. Nära 60% av tittarna är under 34 år.

– Med över 150 000 tittare på de fantastiska filmerna är det tydligt att folk, med rätta, känner en stor stolthet över travsporten och ett intresse av att få se alla delar som skapar helheten, säger Maria Croon VD på Svensk Travsport.

– Det här är inte ett kortsiktigt projekt, tvärtom är detta ett långsiktigt arbete. Vi ser på arbetet med tålamod för att skapa en plattform för all glädje, samverkan och passion som dagligen pågår därute, på gårdar, travbanor, travskolor. Det är inspirerande och upplyftande att se. Det är även glädjande att mottagandet varit bra och att många hittar till filmerna, avslutar Maria.

Människor och berättelser finns det massor av och arbetet har just börjat. Vi vill inspirera alla inom sporten, förstärka känslan av att vara del av något större, och vi vill också inspirera nya, att närma sig travet, på det sätt de själva tycker passar bäst. Genom berättelser och tips från passionerade traventusiaster hoppas vi sänka trösklarna för att som utomstående ”börja med trav” och som redan inbiten traventusiast ännu starkare känna sig som en del i en stor rörelse.

Följ Vi är Sporten på Instagram (@viarsporten) och besök viärsporten.se för inspiration och härliga berättelser från sportens alla hörn. Just nu pågår en tävling där du kan vinna fina priser genom att berätta om din trav-vardag.

Det är vi tillsammans som är sporten.