Svensk Travsport går in som sponsor av Nationaldagsgaloppen

Svensk Travsport går in som en betydande sponsor/samarbetspartner av Nationaldagsgaloppen på Gärdet den sjätte juni. Svensk Galopp har skrivit ett treårigt avtal med Svensk Travsport.
– Det är en fantastisk manifestation av våra sporter mitt i hjärtat av Stockholm, säger Harald Dörum, vd för Svensk Galopp.


Med en publik på 50 000–60 000 personer är givetvis Nationaldagsgaloppen en mycket intressant arena att synas på. Inte minst för travsporten som hoppas på synergieffekter och ett fönster där de två stora hästsporterna kan synas tillsammans.

– Ett mycket bra tillfälle att få visa upp travsporten för så många hästintresserade och på ett sånt här tillfälle när det är en stor folkfest, kommentarer Maria Croon, vd för Svensk Travsport.

Redan i år kommer samarbetet att synas för den stora publiken:

  • Det kommer att bli uppvisning i travets olika discipliner.
  • Det blir körning i s.k. dubbelsulky tillsammans med en känd travkusk.
  • Fem galopplopp.
  • Två ponnygalopplopp.
  • Travsporten kommer att visas upp i ett tält ute på Gärdet.
  • Galopp– och travbarn kommer att tävla i ett käpphästrace.

– Roligt att vi som systrar kan hitta samarbeten och från travsporten ser vi fram emot att vara en del av det här traditionstyngda och publikdragande eventet, fortsätter Croon.

Det är Svensk Galopp som arrangerar Nationaldagsgaloppen som är ett familjeevent med artister, hattparad och massor av annat skoj på Gärdet i Stockholm på Nationaldagen den 6 juni.

Publicerad den 12 maj 2022. kundtjanst@travsport.se