Svensk Travsport tecknar avtal med Unibet

Ett nytt avtal kan nu presenteras där Svensk Travsport kommit överens med Unibet, en del av Kindred Group, om tillgång till rättigheter för sportdata och ljud och bild. Unibet blir därmed det första spelbolag som tecknar avtal med Svensk Travsport utöver det egenägda ATG.


– Vi är väldigt glada över att ha tecknat det här avtalet med Kindred som gör att Unibet kan göra en större satsning på svensk travsport och dessutom vara med och bidra till sporten. Det här har vi som sport haft som målsättning ända sedan spelmarknaden omreglerades och nu har vi kommit i mål med det här avtalet, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.

Avtalet ger Unibet tillgång till grundutbudet av sportdata och ljud- och bildrättigheter, vilket bland annat innebär att deras spelprodukt blir mer omfattande vad det gäller statistik och de kan dessutom visa alla svenska travlopp live på sin hemsida. Ersättningen för rättigheterna baseras på omsättningen från spelet på de svenska travloppen.

– Genom våra sponsorskap och andra initiativ är vi idag en av landets största bidragsgivare till svensk idrott och att nu även kunna bidra direkt till travsporten och hästnäringen positionerar oss ännu starkare på den svenska marknaden framåt. Vi ser trav som ett otroligt spännande område för att bredda vår affär, där avtalet med Svensk Travsport ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder en ännu bättre upplevelse genom vår egenutvecklade häst-racingprodukt. Vi ser fram emot ett givande samarbete med Svensk Travsport, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Unibet planerar att lansera sin nya travprodukt i samband med Elitloppet den 29 maj

Publicerad den 18 maj 2022. kundtjanst@travsport.se