Politikerträff på travbanan

Förra veckan gästades Solvalla av Riksdagens Travnätverk, vars medlemmar fick lära sig mer om travet och villkoren som hästföretagare.


På onsdagskvällen fick riksdagsledamöterna träffa flera ledande representanter och aktiva inom travsporten som presenterade insikter från hästnäringen – en bransch som engagerar och berör människor i hela landet.

Totalt samlades ett 14-tal politiker från flera av riksdagspartierna på stallbacken för ett besök på Solvalla. Intresset var stort och Svante Båth, som berättade hur det är att vara travtränare och företagare i hästnäringen, fick svara på många frågor. Erik Adielsson kom förbi efter lopp 1, där Erik körde Svante Båth-tränade Lauria Inferior S, och även han fick många frågor om livet som kusk.

Och Jörgen Westholm hann före sina lopp berätta mer om synen på hästhållning och sin träningsfilosofi - med Sveriges enda (?) "Takraka" - och hur han som företagare arbetar med både personal och hästägare.

Svensk Travsports experter inom hästvälfärd berättade om antidopningsarbetet, hur det går till och varför det är viktigt. Det gavs även möjlighet att besöka Solvallas nya travmuseum och Solvalla Travskola - något som även det var väldigt uppskattat!

Kvällens värdar var ATG och Svensk Travsport.

 

Publicerad den 16 maj 2022. kundtjanst@travsport.se