Foto: Tom Jönehag

Fler får chansen att vara med på PonnyElitVeckan

Varje år bjuder Wången in de vinstrikaste ponnytravkuskar från varje bana till en lägervecka. I år öppnar man chansen för fler deltagare!


PonnyElitVeckan är ett inofficiellt landslagsläger där den segerrikaste ungdomen från varje bana får chansen att lära känna varandra och knyta kontakter, utvecklas med hjälp av Wångens lärare, och förstås tävla.

I år utökas antalet platser och banorna får möjlighet att skicka en till kusk eller ryttare som de anser förtjänat extra uppskattning.

– Nu kan sällskapen i samverkan med travskolorna och klubbarna belöna någon som gjort fina insatser för sporten lokalt och som är en bra förebild för andra utövare, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Kriterierna för att ha chans att knipa den andra platsen är att man gjort en insats för det lokala, att man är en bra förebild inom ponnytravet och är medlem i SPTF. Personen ska vara mellan 13–18 år och inte varit med på PonnyElitVeckan tidigare. Travsällskapen väljer själva om de skickar en eller två representanter från sin bana.

– För att stödja bredden i sporten enligt Pegasus-visionen ser vi tillsammans med ST att det här är ett sätt att stötta ponnytravet och dess utövare på ytterligare ett sätt. Vi ger fler chansen att utvecklas! säger Jan Halberg.

Deltagarna får en kostnadsfri "all inclusive-vecka" med boende och mat på Wångens wärdshus, föreläsningar och massor av praktiska moment med häst och roliga kvällsaktiviteter.

– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda ungdomarna den här chansen till att utvecklas, och det är ett sätt för oss att stötta det viktiga ponnytravet, säger Jan Halberg.

PonnyElitVeckan genomförs på Wången för åttonde gången. Veckan är ett resultat av ett samarbete mellan Wången, Sveriges travbanor och Svensk Travsport. Inbjudan till kuskarna går ut via respektive travsällskap. 

I år avslutas lägret med en tävlingsdag på Östersundstravet den 30 juni.

Bilden: Deltagarna i PonnyElitVeckan 2019

Pressinformation från Wången