Premiär för Regel-TV

Nu lanserar Svensk Travsport ett nytt programformat kallat Regel-TV. Under en testperiod kommer ett nytt avsnitt släppas varannan måndag där sportchef Robert Karlsson och domarbas Jonny Staf reder ut begreppen kring svåra bedömningsfrågor inom travet.


– Att vi har en schysst sport med tydliga spelregler är väldigt viktigt för alla som håller på med trav eller tittar på trav. Men som i alla sporter är det en domare som dömer och ibland uppstår diskussioner kring enskilda händelser. Vi tror att med det programformatet får vi en möjlighet att komma ut och förklara och förtydliga varför olika domslut tas, säger Robert Karlsson, sportchef på Svensk Travsport.

Programmet är framtaget i samarbete med Kanal75 som producerar de första fyra avsnitten. I varje avsnitt deltar Robert Karlsson och Jonny Staf ihop med en programledare för att både ta sig an att klargöra aktuella ärenden och generella regelfrågor.

– Vi testar i fyra program först för att hitta formatet och ser hur vi kan utveckla det. Tanken är att vi ska följa olika teman i varje program, men det är klart vi kan behöva anpassa innehållet om det är en aktuell situation som blivit väldigt omdiskuterad. Vår förhoppning är att skapa större förståelse och intresse för de här frågorna, men också att fungera som kunskapsdelning mellan landets domare för att nå en jämnare bedömningsnivå, säger Jonny Staf, domarbas på Svensk Travsport.

Avsnitt 1


Programmen släpps varannan vecka och publiceras här på travsport.se och Svensk Travsports övriga kanaler. Programmen finns också på atgplay.se.