Hovslagaren Patrick Hedqvist: - Det är ett viktigt budskap!

VI ÄR SPORTEN Med över 30 års erfarenhet i travet varav 20 år som hovslagare - och 25000 skodda hästar delar Patrick Hedqvist med sig av lite erfarenheter kring balansering och skor.


Patrick Hedqvist är hovslagare och B-tränare med 7 hästar hemma på gården. Han är hovslagare sedan år 2000 och efter ett snabbt överslag räknar vi till totalt 25 000 skodda hästar. Det är en hel del erfarenhet och kunskap Patrick besitter – vi har hört oss för om han har några råd och tips – och om det är något extra att tänka på nu när barfotaförbudet snart träder i kraft.

Generellt skor man en gång i månaden ungefär – men under vintersäsongen mer ofta än så. Vissa tränare använder sig mycket av skoningen för att träna hästen.

– Grundtanken är att hästarna ska må bra – att det är hållbart. Jag och hästen gör ett jobb tillsammans under en timma. Jag samlar information från skötare, ägare och tränare för att få en helhetsbild. 

Läs hela intervjun med Patrick här

Denna text och flera andra skickades ut i Vi är Sportens nyhetsbrev som hamnade i prenumeranternas inkorg förra veckan. För att prenumerera anmäler du dig här.