Foto: TR Bild

Nu kör vi igen – travsporten och ATG stöttar Mustaschkampen

Svensk Travsport har tillsammans med ATG®, som är huvudsamarbetspartner till Prostatacancer-förbundet, i flera års tid deltagit aktivt i Mustaschkampen. I år upprepar vi tillsammans med ATG de senaste årens succéutmaning mellan banorna för att stötta Mustaschkampen och samtidigt även ha en chans att gynna sin travskola.


Som ett led i insamlingen av pengar till förmån för Mustaschkampen anordnar för ATG och Svensk Travsport för tredje året i rad en travbaneutmaning. Alla travbanor kan delta och de fem banor som under november samlar in mest pengar till Mustaschkampen får ett bidrag av ATG, i syfte att utveckla banans travskola. 

1:a pris: ATG matchar insamlingen upp till 100 000 kronor 
2:a pris: ATG matchar insamlingen upp till 50 000 kronor 
3:e pris: ATG matchar insamlingen upp till 25 000 kronor 
4:e pris: ATG matchar insamlingen upp till 15 000 kronor 
5:e pris: ATG matchar insamlingen upp till 10 000 kronor 

Under de senaste två åren har travbanorna gemensamt samlat in fantastiska 1 036 990 kronor och en handfull av landets banor har dessutom letat sig in på den totala topp-tio-listan över Mustaschkampens digitala insamlingar. Förra årets vinnare, Solänget utanför Örnsköldsvik, samlade in hela 114 031 kronor och siktar mot toppen även i år:

– Vi är så taggade på årets Mustaschkamp! Hela vår travbana blir som en stor familj där alla är med och bidrar under november, det är helt fantastiskt. För oss känns det verkligen bra att vara med och sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancerform och i förlängningen bidra till att rädda liv, säger Erika Lundquist, utbildningsansvarig på Solängets travbana.

En länk till alla banors insamlingar finns nedan, vilken väljer du att stötta?

Om Mustaschkampen
Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa. Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och att en tidig upptäckt räddar liv vill Mustaschkampen ska bli allmänt känt. Det här vill Mustaschkampen uppnå:

  • Att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer och mäns hälsa.
  • Att alla män som fyllt 50 år tar ett PSA-blodprov eftersom en tidig upptäckt av prostatacancer räddar liv.
  • Att samla in medel till Prostatacancerfonden för vidare forskning och utveckling om sjukdomen.