Sök bidrag från Björntaget senast 16 december

Föreningen Björntaget inrättades år 2016 i samband med att Sveriges vinstrikaste kusk Björn Goop, auktionerade ut sin guldhjälm till förmån för unga. Björn Goop, en av världens absolut främsta kuskar i modern tid valde efter att ha blivit historisk med tolv raka kuskchampionat, att låta pensionera sin guldhjälm med en auktion och skänka pengarna till fördel för barn- och ungdomsverksamhet.


Med hjälp av bidrag från Björntaget ska unga som idag inte har den ekonomiska möjligheten eller en naturlig koppling till trav ges möjlighet att ta del av travsporten genom att få uppleva hästen på nära håll, men framförallt utvecklas och växa tillsammans med den.

Nu kan såväl privatpersoner som skolor söka bidrag från Björntaget. Ansökningsperioden pågår fram till den 16 december och styrelsen kommer ta beslut på nästkommande styrelsemöte.

Som privatperson kan du som har begränsade ekonomiska möjligheter ansöka om att få hjälp att finansiera kursavgiften eller motsvarande för ett första år på travskolan. Även skolor kan ansöka om bidrag för att betala busskostnader till och från ett besök på travskolan. Du kan läsa mer om Björntaget och hur du ansöker via länken nedan.

Vid frågor, kontakta Helena Gärtner.