Nytt format för Breeders’ Crown under 2023

Årets finalfält för Breeders’ Crown blev klart efter söndagens tävlingar på Solvalla och fokus ligger nu på söndagen den 13 november. Samtidigt är det klart att BC får et nytt format under nästa år. Serien utökas till nio uttagningsomgångar. Det blir en rikstäckande serie som kommer att vara på olika banor olika år.


Det blir en spännande final på söndag den 13 november i Breeders’ Crown (BC) och lika spännande är de förändringar som kommer genomföras under 2023 i BC. Serien utökas till hela nio uttagningsomgångar 2023. Vid varje uttagningsomgång körs fyra lopp - ett lopp vardera för treåriga hingstar/valacker, treåriga ston, fyraåriga hingstar/valacker samt fyraåriga ston. Det innebär att de fyra främsta hästarna från varje uttagningslopp går vidare till semifinalerna där det finns 36 platser.

Serien blir rikstäckande och med start 2023 kommer Breeders’ Crowns uttagningsomgångar att köras på nästan alla banor över hela landet. Bortsett från de fem allra minsta sommarbanorna och finalarrangören Eskilstuna kommer samtliga svenska banor köra en uttagningstävling vart tredje år*. 

De här förändringarna ger fler hästar möjlighet att delta i BC på samma gång som deltävlingarna sprids geografiskt över Sverige.

Samtidigt ligger Breeders´ Crown på en ny hemsida som en nystart. Den förändringen har redan genomförts och Svensk Travsport kommer fortsätta att utveckla hemsidan.

Breeders’ Crowns tävlingar 2023
Fredag 7/4 Färjestad Uttagningar
Söndag 21/5 Solänget Uttagningar
Söndag 24/6 Rättvik Uttagningar
Söndag 30/7 Tingsryd Uttagningar
Onsdag 9/8 Mantorp Uttagningar
Onsdag 13/9 Jägersro Uttagningar
Torsdag 14/9 Boden Uttagningar
Tisdag 17/10 Axevalla Uttagningar
Fredag 20/10 Bollnäs Uttagningar
Söndag 5/11 Solvalla Semifinaler
Lördag 18/11 Eskilstuna Finaler

*Uttagningsbanor 2024 blir preliminärt Gävle, Årjäng, Hagmyren, Östersund Lindesberg, Skellefteå, Halmstad, Kalmar och Romme.
Uttagningsbanor 2025 blir preliminärt Örebro, Åmål, Dannero, Visby, Vaggeryd, Umåker, Solvalla, Åby och Bergsåker.

Dessutom kör storbanorna som vanligt varsitt tvååringslopp för Breeders’ Crown-anmälda hästar men datumen för dessa lopp 2023 är ännu inte fastställda.

Publicerad den 31 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se