Svenskt i topp på EM för lärlingar

William Ekberg vann lärlings-EM som genomfördes under söndagen i Palma. Segern var andra året i rad med en svensk högst upp på prispallen.
– Roligt att bara delta och pricken över i att vinna, säger William efter segern.


Under söndagen avgjordes EM för lärlingar på Palma. Det var fyra lopp bakom olika hästar som skulle kora mästaren. För Sverige ställde William Ekberg upp och med tanke på att det var svenskt i topp förra året så fanns det ett guld att försvara. William var själv lugn.
– Det var bara roligt att få vara med. En kul resa hela grejen och kul att få representera Sverige. Pricken över i var att vinna, säger han.

Det blev en trevande start i tävlingen för William Ekberg innan vändningen kom.
– Det kändes så där efter första loppet med en sjätte plats. Dåligt spår och jag fick jaga in min placering. Fjärde platsen i andra starten var ett steg i rätt riktning. Det var i de två sista loppen jag hade störst chans på bra placeringar, säger William.

Och det visade sig stämma. William vann det tredje loppet och skapade bra förutsättningar för sig inför det avslutande loppet.
– Prio var att ligga före fransmannen och norrmannen samtidigt som fokus låg på bästa körningen. Det var en jämn och hård körning som räckte för totalsegern.

En andra plats i avslutande loppet räckte för seger i totalen för William Ekberg.

Publicerad tisdag 25 oktober 2022. kundtjanst@travsport.se