Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

"Man kan aldrig ha för många boxar"

Det unika med travsporten är att det finns en möjlighet för alla. Många delar kärleken till hästarna, och det är otroligt värdefullt att kunna ta del av hela biten, till exempel att vara med och tävla. Som B-tränare har man möjligheten delta precis som proffsen.


Nathalie Bergström har vuxit upp med hästar sedan barnsben. Familjen hade travhästar hemma på gården och så länge hon kan komma ihåg har det varit ett starkt intresse. För tio år sedan fick hon jobb i gruvan och flyttade till Hedemora. Nathalie har varit en framgångsrik montéryttare, men idag ligger första fokus på de egna hästarna. Tre kallblod som hon tränar själv.

– Att vara B-tränare ger mig friheten att kunna satsa som jag vill utan att det blir för stort allvar. Det blir en del av livet man lever och man kan njuta av hästarna. Ha det som en rolig grej utan pressen att man måste leverera. Man kan lägga upp allt efter ens egna förutsättningar.

Läs hela intervjun med Nathalie på Vi är Sporten-sajten – och passa på att inspireras av alla andra intervjuer och filmer!