Foto: Årjängstravet

SM-guld till Lea Mattson – igen!

Under helgen arrangerade Årjängstravet och Värmlands Ponnytravsällskap SM-tävlingar. I kategori B tog Lea Mattson sitt tredje Svenska Mästerskap. Segerhästen var Micklo Nick som i det fina höstvädret var ohotad, trots en kort galopp. Det andra SM-loppet vann Måntorps Opal och Tindra Olsson, med licens på Hagmyren.


SM-loppen var två montélopp som båda startade med hjälp av autostart. Ett för kategori A (ryttaren är 8-15 år) över kort distans och ett för kategori B (10-25 år) över medeldistans. Första ut var kategori B där hemmahoppet Micklo Nick slog på en galopp kort efter start.

– Han blev lite rädd för en annan häst som galopperade. I det läget blev jag lite orolig för flera konkurrenter snabbstartade förklarade Lea Mattsson.

Varvet senare var dock Micklo Nick och Lea först och sedan försvann paret från de andra och i mål var de helt ohotade.

– Jag blev så glad när jag såg att vi skulle vinna så glädjetårarna kom redan på upploppet sa Lea med röda kinder, efter loppet.

Det var för övrigt Micklo Nicks andra och Leas tredje SM-tecken då hon på Solvalla 2020 vann båda kategorierna med just Micklo Nick och Månstorps Quatro.

Det andra SM-loppet vanns av Månstorps Opal och Tindra Olsson, född 2010. Ponnyn var tvåa i SM ifjol och har nu vunnit två lopp i år, båda tillsammans med Tindra.

– Vi vann ett lopp på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen och nu vann vi SM, sa en strålande glad Hälsingetjej efter att ha kört till spets och sedan spårat hela vägen hem.

Prispallen i kategori A

Ponnymonte-sm 2022 kat a.JPG

3.a Månstorps Unik- Othilia Hedeland, 1.a Månstorps Opal- Tindra Olsson, 2.a Scarlet- Josephine M Andersen

Prispallen i kategori B

Ponnymonte-sm 2022 kat b.JPG

3.a Ekslätts Promise Me- Thilda Södergren, 1.a Micklo Nick- Lea Mattson, 2.a Talang II- Linn Hedkvist

Publicerad den 15 september 2022. kundtjanst@travsport.se