Fredrik Askhem ny ledamot i Svensk Travsports styrelse

Idag den 26:e april valde Svensk Travsports fullmäktige in Fredrik Askhem, ordförande i Örebros Travsällskap, i Svensk Travsports styrelse. Fredrik Askhem var valberedningens förslag och även om det lämnats in motförslag så valde fullmäktige att välja in den 52-årige närkingen.


Då Saila Quicklund lämnade sin plats i styrelsen förra året uppstod behov av ett fyllnadsval till styrelsen detta fullmäktigemöte. Då fyllnadsvalet avser ett banmandat lyfte valberedningen fram gedigen travkunskap och erfarenhet som viktiga egenskaper. Dessutom önskades egenskaper som god lagspelare, spetskompetenser och en generell strävan efter mångfald i styrelsen.

Valberedningens förslag blev Fredrik Askhem som sedan 2017 är ordförande på Örebrotravet. Fredrik Askhem är legitimerad gymnasielärare och har också mångårig erfarenhet som konsult i kvalificerat utrednings-och undersökningsarbete gentemot offentlig sektor. Exempel på uppdrag är myndigheter som Trafikverket, Jordbruksverket, Riksbanken och en rad departement och länsstyrelser. Han är också politiskt engagerad och är sedan 1 mars oppositionsråd på heltid för Liberalerna i region Örebro län.

Gällande traverfarenheten så har han oavbrutet ägt häst i olika konstellationer i mer än 30 år och haft vinnare från Boden i norr till Vincennes i söder. Han har dessutom fött upp flera hästar på egen hand tillsammans med vänner.

Publicerad onsdag 26 april 2023. kundtjanst@travsport.se