Kunskapslunch med Robert Karlsson

”Det var svårt att veta vem jag skulle välja, ville ju helst träffa och prata med allihop!”
Orden är Marie Rotmans, som i veckan kunde hämta ut sin vinst från Svensk Travsports bidrag till ASVT’s adventskalender förra året – en "Kunskapslunch" med en av Svensk Travsports nyckelpersoner. Att det blev ett möte med Sportchefen Robert Karlsson föll sig naturligt, med tanke på Marie Rotmans frågor som alla var tävlingsrelaterade.


Marie Rotman har i princip vuxit upp inom travet, på publikplats:

– Mina föräldrar är ju travintresserade, så varje helg och sommar åkte hela familjen runt till olika travbanor och tittade på lopp när jag var liten.

Det var först i vuxen ålder som travintresset tog mer konkret form, och Marie är nu både hästägare och "hobbykusk".

– Efter att ha varit med som delägare i en av Rikshästarna ville jag prova på att köra på riktigt, och gick en "Prova-på"-kurs på Solvalla Travskola, sedan var jag fast, berättar Marie Rotman.

Idag är Marie ägare och delägare i flera travhästar, inklusive en fölmärr som väntar föl nu till sommaren.

– Det är ju jättespännande att vara med från början, jag vill ju gärna vara engagerad och delaktig i mina hästar. Och jag kör gärna ett snabbjobb med de som är i träning när jag har möjlighet.

Och om det lite nya greppet med en "Kunskapslunch" från Svensk Travsport säger Marie Rotman så här efter mötet med sportchef Robert Karlsson:

– Det här var en toppenvinst, med mycket intressanta och lärorika diskussioner – så jag tänker absolut vara med och tävla nästa år igen, och då blir det nog fokus på avel!

Publicerad torsdag 13 april 2023. kundtjanst@travsport.se