Sök Jim Fricks stipendium – 30 000 kronor för framtiden

För tredje året ska stipendiet i Jim Fricks namn delas ut. 30 000 kronor är stipendiet på och det kan ges till ungdomar eller klubbar och organisationer som tillhör Svensk Travsport.
– Jag blev chockad. Det är svårt att vara förberedd på ett sådant besked. Jag är väldigt tacksam att få stipendiet och det är stort att få in så mycket pengar, sa förra årets mottagare Moa Umeland.


Jim Frick, en av våra allra främsta profiler inom travsporten, gick bort den 25 juli 2020 efter en tids sjukdom. Jim blev 68 år. I samband med hans bortgång beslutade familjen att starta en stipendiefond i Jims namn för att främja ungdomar inom travsporten.
Syftet är att förbättra möjligheten för barn och ungdomar att uppleva och verka inom travsporten. Varje år skall 30.000 kronor delas ut. Stipendiet kan ges till ungdomar eller klubbar och organisationer som tillhör Svensk Travsport.
Ungdomar kan söka stipendiet till och med det året de fyller 20 år.

Det här är tredje året som stipendiet deals ut. Då 18-åriga Moa Umeland var förra årets mottagare och året innan delades det mellan den unge Rommetränaren Frida Staaf och den nystartade B-tränarföreningen på Jägersro.
– Det har varit en hektisk vecka. Jag har gjort flera intervjuer och det var spännande men nervöst att prata inför så mycket folk på utdelningen, sa Moa efter att ha tagit emot stipendiet på plats i Romme.

Nu öppnar ansökningarna för 2023. Vill du söka stipendiet, för dig själv eller åt någon annan, fyller du i ansökningsblanketten som du hittar här och sista dag att skicka in ansökan är den 14 juli.

Stipendiaterna utses av Jim Fricks fru och livskamrat Åsa Frick ihop med deras barn samt representanter från Svensk Travsport och Siljans Travsällskap.

Vill du bidra?
Om du vill bidra till Jim Fricks Stiftelses arbete för unga i travsporten kan du alltid skick valfritt belopp till:

Bankgiro: 5618-9137

Swish: 123 685 4863.

Publicerad tisdag 6 juni 2023. kundtjanst@travsport.se