Dubbla ponnystorlopp under Elitloppshelgen

Det är två lopp att se fram emot under helgen för ponnyälskare. Både lördag och söndag ställs de bästa mot varandra inför publiken på Solvalla. Klockan 11:00 båda dagarna och det med en kusk med möjlighet att ta sin fjärde raka seger – men nu bakom en ny ponny. Ebba Handler vet vad Elitloppet innebär för alla deltagare.


Ponnysäsongen har dragit igång och redan nu kommer en av säsongens höjdpunkter när Elitloppshelgen går av stapeln. För ponnytravet innebär det två lopp som hästarna har kvalat sig in till samt med några wild cards. På lördagen är det shetlandsponny som kliver in i Mini Elitloppet. Elitloppsvana Ebba E Handler sitter inte bakom ngn häst men är ägare och tränare till Amaya som står på startlinjen. I sulkyn sitter Peter Andersson och det är något som glädjer Ebba.
– Ett sätt att ge tillbaka till en sport som har gett mig så mycket. Det känns så bra att nu när jag har en bra shetlandsponny kunna ge en ny kusk möjligheten att uppleva ett Elitlopp. Det här är det absolut största inom travet. Här är de åtta bästa ekipagen. Det är svårt att ta sig hit och nu ska jag njuta och ha kul, säger Ebba.
11:00 startar loppet på lördagen och samtliga ekipage finns här.

Lilla Elitloppet
Russen inleder söndagens tävlingar där Thyra Tyrann har varit en dominant och tillsammans med Ebba tagit tre raka segrar. Nu är inte Thyra med och ett öppnare fält står för start.
– Terminater är mitt hjärtebarn. Jag har haft honom i träning sen han var liten och det är en bra häst. Han har hamnat lite i skuggan av Thyra men är verkligen stark i sig själv. Att jag nu har en möjlighet att köra Lilla Elitloppet med honom efter att ha kvalificerat mig gör mig väldigt lycklig, fortsätter Ebba.
11:00 startar loppet på söndagen och samtliga ekipage finns här.

Den här helgen blir en start på sommaren inom travet och det är en extra upplevelse att vara på plats.
– Det finns inget bättre än det här. Att köra inför så mycket publik det är helt galet. Sen är alla stjärnor här. Kuskarna, hästarna och tränarna. Stämning runt är inspirerande, avslutar Ebba.

 

Publicerad den 26 maj 2023. kundtjanst@travsport.se