Sommaren är bäst på travet

STL Sommartrav är den största sportsliga och publika satsning som gjorts nationellt travet. De bästa hästarna, de bästa kuskarna framför den bästa publiken under hela sommaren. Under ett gemensamt koncept under 27 tävlingsdagar från 31 maj till 16 augusti är det ett utökat evenemang på utvalda travdagar. Mer för de aktiva och mer för besökarna.


Den här sommaren är startskottet för STL Sommartrav. Ett event som rör sig över hela landet med tävlingsdagar primärt på onsdagar och lördagar. Det blir 27 stopp på 22 travbanor med start den 31 maj i Lindesberg och avslutning den 16 augusti på Solvalla. Sportsligt tillhör tävlingarna den högsta nivån då de är en del av Svenska Travligan. Det gör dagarna attraktiva för de bästa hästarna och de bästa kuskarna.
- Jag tror stenhårt på det här nya tävlingsupplägget och räknar med att det blir högklassiga lopp över hela Sverige. Visst är det nästan ett överflöd av lockande propositioner, men det gör ju också matchningen desto roligare. Om jag varit hästägare hade jag älskat det här upplägget. Jag är också väldigt glad för att vi kan välkomna några nya banor som STL-arrangörer, och att ett par andra nu kör sina STL-tävlingar på sommaren i stället för på höstkanten, säger Robert Karlsson sportchef på Svensk Travsport.

Publiken i fokus
Det skapas extra ytor på samtliga tävlingsdagar där travsporten bjuder till med större närvaro. Det med syftet att ta stallbacken och travet ut till publiken och ge möjlighet att få mer information om allt som ligger bakom tävlingarna. Här kommer det finnas händelser för hela familjen och möjlighet att träffa personer från alla områden inom travsporten.
Samtliga dagar kommer innehålla en extra satsning på att göra upplevelsen så bra och innehållsrik som möjligt.

Hästägare
För att komma närmre sporten och vara en del av den så är hästägare en väg. Att vara hästägare innebär en möjlighet att vara del av en gemenskap. För att visa upp hur det är att vara hästägare är flera representanter på plats och det kommer att finnas erbjudande om att bli delägare på plats. Hästar och kontaktinformation kommer dyka upp här.

Alice och Simon
Hela resan kommer stöttas upp av Alice Engström och Simon Wall som tillsammans gör en road-trip till samtliga travdagar. Den resan bjuds alla in till och kan följa i våra sociala medier. De kommer bjuda på innehåll med en stor spännvidd. Tävlingar för den som följer, tävlingar med aktiva, middagar, stallbesök, utmaningar och fullt av spontanitet. Det blir en resa i resan att följa.

All information hittar ni här
Följ med på sommarens roligaste fest.

Publicerad den 22 maj 2023. kundtjanst@travsport.se