Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Mycket stort intresse för UET Grand Prix 2023

Årets UET Grand Prix (Europaderbyt) för fyraåringar avgörs på Solvalla lördag 14 oktober, med 2,4 miljoner i förstapris. Nu har vi namnen på de 150 hästar som fortfarande har chansen att vara med efter sista insatsen. Där finns bland annat Barack Face och Joviality (bilden).


UET Grand Prix är ett insatslopp där alla europafödda hingstar och ston får vara med. Den första nomineringsavgiften betalas av respektive lands nationsförbund men därefter måste hästägarna själva fylla på med tre ytterligare insatser. Den tredje och sista insatsen (500 euro) är nu betald och intresset att vara med är mycket stort. Hela 150 hästar kvarstår, varav 124 är svenskfödda. Ifjol när finalen gick i Paris kvarstod 117 hästar efter tredje insatsen, varav 82 svenskfödda. 2021 när finalen avgjordes på Åby kvarstod 129 hästar efter tredje insatsen, varav 89 svenskfödda.

Av de 150 är det två hästar (Dancer Brodde och Danger Bi) där hästägarna inte hade betalt alla tidigare insatser. Men i UET Grand Prix är det tillåtet att "köpa in sig" i efterhand vilket ägarna alltså gjort för 20 000 euro per häst.

Uttagningsloppen till Europaderbyt körs på Vincennes 29 september och Åby 30 september. Finalen avgörs som sagt på Solvalla 14 oktober. Vi önskar det starka svensklaget lycka till!

Nedan kan du se listan på de 150 hästar som kvarstår efter tredje insatsen.