Licensansökan ponnytrav

Ja, jag vill ansöka om licens för ponnytrav. För att få licens måste du uppfylla krav enligt Licensbestämmelserna (Läs mer på travsport.se). Avgiften för licensen är 125 kronor för personer under 26 år. För övriga är avgiften 250 kronor. Licensen faktureras på kommande månsadsavräkning.


Bana måste väljas.
Licensenummer måste anges med endast siffror och i korrekt längd (max 9 siffror).

(Licensnumret finns bl.a. på din månadsavräkning. För ytterligare frågor, ta kontakt med Svensk Travsports kundtjänst 08-475 27 00)

Namn måste anges.

(Här fyller du i vilka ponny som du har i din träning och adressen till uppstallningsplatsen. Lämna rutan blank om du inte är tränare för någon ponny)


(Här kan du lämna andra uppgifter som t.ex. nytt telefonnummer. Har du bytt adress meddelar du Svensk Travsport kundtjänst.)

(Har du licens i stora travet behöver du inte betala någon avgift för ponnylicensen)

E-postadress måste anges.

Genom att klicka på skicka licensansökan godkänner du även debitering av avgift för licensen. Du bekräftar också att du tagit del av informationen nedan.

Som licensinnehavare har jag skyldighet att hålla mig uppdaterad om förändringar, tillämpningsanvisningar och justeringar som kan komma att publiceras på travsport.se.

Vilka omfattas av Svensk Travsports tävlingsreglemente?
Reglementet och övriga regler gäller för i princip alla som på något sätt är verksamma inom travsporten. För tjänstgörande banveterinär gäller banveterinärinstruktion och i övrigt Jordbruksverkets bestämmelser. Du som aktiv är skyldig att känna till innehållet. Se 1§ i tävlingsreglementet som du hittar här. 

Svensk Travsport arbetar ständigt med hästvälfärd och att våra hästar står i centrum. I det arbetet har vi också ett ansvar att utbilda och informera om sådant som vi ser behov av. Vi har därför tagit fram ett klipp på det ständigt aktuella ämnet, hästens munhälsa.

I detta klipp pratar Ove Wattle (Universitetslektor SLU) om vikten av att välja rätt sorts huvudlag och bett till hästen. Han tipsar också om utrustning som kan vara värt att testa och nämner också utrustning och felaktigt anpassad utrustning som kan öka risken för munskador.

Se klippet samt läs det relaterade dokumentet om riktlinjer kring maning innan du förnyar din licens. Du finner videoklippet och riktlinjerna här.

Lycka till med tävlandet!

Något gick fel. Tyvärr kunde vi inte ta emot din ansökan. Försök gärna igen.

Tack för din licensansökan!

Din ansökan har nu skickats till din valda hemmabana.