Om Travskoleligan

Travskoleligan är en tävling mellan travskolorna runt om i landet där de får möjlighet att starta med sina travskoleponnyer som körs av eleverna. Travskolorna samlar under säsongen, som pågår mars till november, poäng som varje månad rapporteras in.


Travskoleligan är alla travskolor i Sverige välkomna att delta med sina travskoleponnyer. Varje travskola får ställa upp med fyra ponnyer som får räkna med max 15 starter (per ponny) under säsongen.

– Travskoleligan är en tävling som uppmuntrar travskolorna att starta med sina ponnyer i lopp och ger möjligheten till dem som nyligen tagit licens, och inte har en egen ponny att starta med, att få köra lopp. Det byggs i sin tur en narturlig brygga för ungdomar mellan travskolan och tävlingsbanan, påpekar projektledare Molly Eriksson.

Årets utselare

Utmärkelsen ”Årets Utselare” premierar de av travskolans deltagare som åker med och selar ut ponnyerna. Varje deltagande travskola får var och en nominera årets mest framstående utselare. Bland dessa lottas tre vinnare fram, som alla vinner fina priser. På så sätt öppnar man upp för ännu fler att känna sig delaktiga under en tävlingsdag, även de som inte har tagit licens. De får in mer rutin under en tävlingsdag och får erfarenheter.

Under 2020 tar Travskoleligan och där med också Årets utselare en paus för att utvärderas och lämna plats för andra projekt. Vid funderingar eller frågor är du varmt välkommen att höra av dig till molly.eriksson@travsport.se.

 


kundtjanst@travsport.se